Over MonkeyDo

12 tot 15 personen doen tegelijk mee met het MonkeyDo programma . Dit is een team vanuit diverse afdelingen van 1 bedrijf (in-company) of 3 mensen van verschillende bedrijven. Het programma gaat van analyse, strategie, concepting naar verbeelding en concrete onderbouwing. MonkeyDo duurt minimaal 4 maanden. Elk blok bestaat uit een interactieve masterclass en een persoonlijk spreekuur met feedback. Er is ook een online-platform en een digitale hulplijn om de deelnemers tussendoor te ondersteunen.

Het proces, gebaseerd op design thinking, dat we doorlopen:

Met de directie bepalen we binnen welke domeinen de deelnemers hun concepten ontwikkelen en wie er mee doen. Soms is een pitch vanuit elke potentiële deelnemer een onderdeel van de selectie voor  MonkeyDo. Zo wordt het een bewuste keus om mee te doen. Aan het eind van MonkeyDo pitchen we het werk aan de directie en vaak aan externe experts (investeerders, ondernemers, relevante expert op het onderwerp). Daarna maken we actieplan van elk gekozen concepten, zodat het niet in de la verdwijnt.

De deelnemers worden zowel online als offline continue vanuit 3 richtingen gevoed. Bij ‘Know’ behandelen we de theorie en kijken naar de feiten en de cijfers. Bij ‘Inspire’ krijgen ze voeding voor de ontwikkeling van hun creatieve, intuïtieve kant. En bij ‘Do’ gaan we pragmatisch aan de slag. In de e-learning omgeving staan filmpjes om te inspireren en van te leren, wordt kennis gedeeld en staan handige tips & tricks. We maken gebruik van effectieve modellen, zoals het Value Proposition Canvas en Business Model Canvas. Denk nu niet “hè, nee, niet weer een nieuw model”: we werken ook prima met modellen die de organisatie al gebruikt of van andere partijen die geweldig werken. Wel zo praktisch. Modellen zijn er genoeg, het zijn net brillen: het gaat er om dat je er helder door gaat kijken!

Aan het einde van MonkeyDo leveren de deelnemers een onderscheidend concept op èn hebben ze een mentaliteit en vaardigheden ontwikkeld om het de volgende keer zelf beter te doen. Met 4 teams zijn dat dus 4 onderscheidende business-concepten met al een marketing-concept ingebouwd. De innovatie-funnel is dan weer lekker gevuld. Wil je toch doen.

Vragen? Interesse? Mail dan naar oppasser@thezooooo.com