Wat klanten zeggen

Het Rode Kruis over MonkeyDo

“Wij zijn in eerste instantie bij Irene terecht gekomen met het doel om meer creativiteit in de organisatie te krijgen om nieuwe fondsenwervende methoden te ontwikkelen.

Irene was daar met haar passie en kennis bij uitstek de juiste vrouw voor. Tijdens onze eerste besprekingen werd al duidelijk dat een MonkeyDo traject ons veel meer zou gaan brengen. Niet alleen zouden mensen zelf creatiever worden waardoor we creatieve trajecten minder snel hoeven uit te besteden, maar ook zou het programma ons helpen om een cultuur verandering in gang te zetten, waar mensen zelf meer verantwoordelijkheid kunnen en durven nemen voor resultaat. Voor de deelnemers betekende dit dus niet alleen maar een fun traject, het vergde van hen ook het nodige qua inzet en discipline.

Het mooie aan het MonkeyDo traject is dat het niet louter en alleen gaat om wilde nieuwe ideeën te bedenken, maar dat er ook veel aandacht besteed wordt aan hoe je ideeën kritisch moet blijven beoordelen en blijven verrijken om er uiteindelijk waarde proposities van te maken die echt potentie hebben in de markt. Het MonkeyDo e-learning platform, gecombineerd met Irene haar gepassioneerde maar ook stellige manier van coaching en haar brede netwerk van voorapers biedt veel inspiratie aan de deelnemers om hun kennis op dit gebied uit te bouwen. Irene weet in haar lesgeven humor en directheid op een dusdanige manier te combineren waardoor er ontzettend veel energie bij de deelnemers vrijkomt. Voor het Nederlandse Rode Kruis is het MonkeyDo traject een groot succes geworden! We hebben een aantal mooie proposities ontwikkeld om in de markt te zetten, mensen opgeleid om proposities te ontwikkelen, en last but not least een stukje cultuurverandering verder in gang gezet. We gaan zeker een vervolg geven aan MonkeyDo in de hoop om zelf in de verre toekomst misschien zelf van na-apers voor-aapjes te worden.”

Marquerite Patiwael - Hoofd Marktontwikkeling & Fondsenwerving
Het Nederlandse Rode Kruis

Zorgen voor lol: ook belangrijk!

Triodos Bank deed een verkorte versie van MonkeyDo met wat leuke voorapers, waaronder Irene Koel. Ons team was erg enthousiast en geïnspireerd door het programma en bij een flink aantal collega’s heeft beeld en creativiteit een duidelijke rol gekregen in het vertellen van een verhaal. Ze zijn effectiever geworden in hun communicatie, voelen zich zekerder en hebben meer lol in het voorbereiden van presentaties. Irene zorgt voor lol, zet aan tot actie, helpt boodschappen krachtig te verwoorden en geeft antwoord op “Wat is creativiteit en hoe activeer ik dat?”

Eline Aronstein - Head Change Management
Triodos Bank

Ivo Brautigam over voorapen.

In mijn tijd bij Bloemenbureau Holland verzorgde Irene met haar team een MonkeyDo programma bij ons voor 24 mensen. En zo kwam ik in contact met voor-apen. Een begrip dat is uitgevonden door Irene Koel. Nou ja, uitgevonden. Ze is het, ze is een voor-aap. En dat is puur een compliment. Want wat Irene en haar team doet, wat zij aan energie en inlevingsvermogen geeft, werkt puur aanstekelijk. Ze laat zien en vooral voelen dat belemmeringen eigenlijk niet bestaan en als ze er toch zijn dan dienen ze een doel, namelijk een nog scherper project, een nog duidelijker resultaat, een nog creatievere oplossing. Mensen komen uit hun comfortzone, er ontstaat ineens vaart en een klimaat van enthousiasme, waardoor dingen wel lukken of worden aangepakt. Voor-apen. Dat is wat Irene en haar team doet. En dat is wat de meesten willen na-apen. Dat is maar goed ook!

Ivo Brautigam - oud-Directeur
Bloemenbureau Holland

Wat zegt Snir Gedassi over onze lessen?

As a student of the Design Academy Eindhoven I appreciate the honesty and the ‘direct, but positive’ attitude of the team of MonkeyDo that gives a clear idea and feedback about who you are, what and how your creative work communicate to the outside. Every lesson is brought in a fantastic interesting way, serious but using humor and mostly direct. The huge amount of knowledge and market experience of Irene and her MonkeyDo-team is 110% shown in the feedback and in the way every session goes. The stimulation and the guidance were and still are lessons that stays with me and I plan to keep in mind during my future work. I have to mention that the humor during the sessions is an amazing tool to reach people (another lesson).

Snir Gedassi - Designer
Design Academy Eindhoven

IVN over MonkeyDo

MonkeyDo heeft ons bewust gemaakt over creativiteit, idee versus concept en hoe je dat allemaal doet. En een boost gegeven aan ons maatschappelijk ondernemerschap.

Jelle de Jong - Algemeen Directeur
IVN, instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid.